Κέικ σαν βαμβάκι, Pamuk kek της φίλης Elen Zournatzidou. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 180 ml σπορέλαιο
  • 30 γρ κόρν φλάουερ
  • 300 γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 βανίλια

Για το σοκολατένιο μίγμα

  • 2 κουταλιές σούπας κακάο και λίγο γάλα.

Αν το κακάο σας είναι πολύ πικρό να βάλετε 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη.

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε το λάδι το γάλα και την βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν και το κόρν φλάουερ. Κοσκινίζουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα μας. Σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψί ρίχνουμε σχεδόν όλο το μίγμα αφήνουμε περίπου 5-6 κουταλιές για να βάλουμε το κακάο, και το προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο λευκό μίγμα.

Βήμα 2

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί.

Βήμα 3

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Βήμα 4

Καλή απόλαυση!

Πηγή: cook-bake.gr

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...