Καιρός: Έρχεται θερμή εισβολή

Άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε το ερχόμενο διήμερο, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, πρόκειται για μία μέτριας έντασης εισβολή ζέστης, με το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές να δείχνει 36 βαθμούς, αλλά να φτάνει και τους 38, τοπικά σε κάποιες πόλεις της χώρας. Πιο ζεστή μέρα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θεωρείται η Παρασκευή.

«Μετά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν πολλές περιοχές της ηπειρωτικές Ελλάδας, ο καιρός φαίνεται ότι θα αλλάξει άρδην με αποτέλεσμα να περιμένουμε ένα ιδιαίτερα θερμό διήμερο (Πέμπτη – Παρασκευή) όπου ο υδράργυρος ειδικά την Παρασκευή θα προσεγγίσει ακόμη και τους 37-38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή είναι οι εξής:

  • Κεντρική Μακεδονία (τοπικά)
  • Δυτική Στερεά
  • Δυτική Πελοπόννησος
  • Ανατολική Στερεά (τοπικά)
  • Ανατολική Πελοπόννησος (τοπικά)

Στις προαναφερθείσες περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και τοπικά τους 38. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα πάντα με τον Γιάννη Καλλιάνο, να υπάρξουν και λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε πολύ τοπικό επίπεδο.

Το μεσημέρι της Τρίτης εκδηλώθηκαν αρκετές καταιγίδες ενώ ανάλογο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη με τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» την Τρίτη κατέγραψε μέχρι τις 20:30 περίπου 6.250 κεραυνούς με τους περισσότερους να εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Ήπειρο και στη Ρόδο.

  • ύς Κελσίου.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com