Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα στις αμερικανικές αρχές μετά την είδηση για πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε το CBS, νεκροί είναι δύο ενήλικες (μία δασκάλα και ο ένοπλος), ενώ δύο μαθητές μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο σ’ ένα συμβάν που χαρακτηρίζεται από την τοπική αστυνομία ως «υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας που συνοδεύτηκε από απόπειρα αυτοκτονίας». Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί, τοπική ώρα ΗΠΑ, μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας στο «North Park Elementary School».

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Jarrod Burguan (Τζάροντ Μπάργκουαν) ανέφερε μέσω Twitter πως «η απειλή έχει εξουδετερωθεί», προσθέτοντας ότι οι τραυματισμένοι μαθητές έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, γινόταν λόγος για τέσσερις τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου του ενόπλου, μιας δασκάλας και δύο μαθητών.

Από την πρώτη στιγμή, επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Το δημοτικό σχολείο εκκενώθηκε, ενώ αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε σχολεία, πανεπιστήμια και φοιτητικές εστίες της περιοχής.