Καρμπονάρα με αυγά….Όχι με κρέμα γάλακτος… Της φίλης μας Matia Alvanou. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

  • 500γρ σπαγγέτι
  • 4 αυγά
  • 200γρ μπέικον
  • 100γρ παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • λίγο νερό από τα μακαρόνια

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Βράζουμε τα μακαρόνια μας, στραγγίζουμε, κρατάμε λίγο νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε πολύ καλά το μπέικον με την σκελίδα σκόρδο. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσουν ένα λεπτό.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ έχουμε σπάσει τα αυγά και τα έχουμε ανακατέψει καλά με την παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα αυγά μας πάνω από τα μακαρόνια αμέσως όσο είναι ζεστά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ίσως να χρειαστεί λίγο νεράκι από τα μακαρόνια για να μας βοηθήσει. Δεν τα ξανά βάζουμε πάνω στη φωτιά.

Βήμα 3

Τα αυγά ψήνονται με την θερμοκρασία που έχουν τα μακαρόνια, γι αυτό και τα φτιάχνουμε αμέσως στο τηγάνι όσο είναι πολύ ζεστά. Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...

Σχόλια

σχόλια