Κατσικάκι ή αρνί στη γάστρα. Κατσίκι προτιμάμε εμείς. Εδώ βάζουμε στη γάστρα μπούτι και το σιγοψήνουμε ανάλογα το βάρος του. Αυτό ήταν 4 κιλά και το έψησα περίπου 2.5 ώρες  στους 180 βαθμούς  Ξεσκέπασα και άφησα από 10 λεπτά να ροδίσει από την μία πλευρά και για 10 λεπτά από την άλλη πλευρά αφού ανέβασα στους 220 τον φούρνο.

Υλικά

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Αλείφουμε το καλά πλυμένο κρέας μας με όλα τα υλικά (από την προηγούμενη μέρα ακόμα καλύτερα) και το βάζουμε σε γάστρα στον φούρνο για 2 ώρες τουλάχιστον στους 180 βαθμούς σε αέρα.

Βήμα 2

Συνοδεύουμε το κρέας μας με ό,τι μας αρέσει!

Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...

Σχόλια

σχόλια