Τις απόψεις τους για μια πιθανή συνεργασία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς με άλλα κόμματα ανέπτυξαν στο ντιμπέιτ οι υποψήφιοι αρχηγοί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της της προγραμματικής συμφωνίας με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τόνισε ότι η απλή αναλογική δεν βοηθάει, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «θα συνεργαστώ με όποιες δυνάμεις θέλουν την κατάργηση της απλής αναλογικής που θα διαλύσει τη χώρα. Στόχος μας ένα μεγάλο κόμμα που θα βάλει τους όρους»

Όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αν θέλουμε να φέρουμε τους πολίτες κοντά μας, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ο Γιάννης Ραγκούσης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης τόνισε: «Οι άλλοι θα αποφασίσουν αν συνεργάζονται μαζί μας» και τάχθηκε υπέρ του γερμανικού εκλογικού συστήματος. Τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου πολυτασικού κόμματος τάχθηκε και υποστήριξε ότι χρειάζεται μια κοινή συμφωνία. «Λάθος το ότι δεν δεχτήκαμε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία» είπε ακόμη.

Ο Δημήτρης Τζιώτης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε ως εδώ διότι συνεργάστηκε με τη Δεξιά, αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Όραμά μου η συνεργασία όλως των δυνάμεων της Αριστεράς.

Ο πυρήνας της πολιτικής μας είναι ότι πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες. Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Οι ανισότητες που μας κληροδότησε η κρίση δεν μπορεί να γίνουν κληρονομιά στα παιδιά μας, είπε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα, η Φώφη Γεννηματά.

Πρώτα θα μιλήσει ο ελληνικός λαός. Δεν αποφασίζω ερήμην του, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση για αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα.

Προτεραιότητές μου η αξιοπιστία και η αλλαγή της συμφωνίας όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, που πρέπει να πάνε στο 2%, την αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου, τόνισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.