Κερασόπιτα με ολόκληρα κεράσια! Μία πίτα γλυκιά, σαν κέικ αλλά υγρή ελαφρώς από μέσα. Μπορείτε να την φάτε σκέτη, με σαντιγί, με γλυκό κουταλιού ή με παγωτό. Εύκολη και γρήγορη!

Υλικά

  • 600 γρ κεράσια φρέσκα ή κατεψυγμένα χωρίς κουκούτσια
  • 300γρ ζάχαρη
  • 250γρ λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι λικέρ κεράσι ή κονιάκ
  • 1 κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
  • 100γρ χυμό κεράσι ή γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 500γρ αλεύρι ίσως και λίγο παραπάνω
  • 30 γρ μπέικιν, 1μιση φακελάκι

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα κεράσια μαζί με το ζουμάκι που άφησαν, την κανέλα, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να χτυπήσουμε την ζύμη μας.

Βήμα 2

Χτυπάμε πολύ καλά την μαργαρίνη με την ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λικέρ, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό και χτυπάμε, Βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα κεράσια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αν δούμε αν είναι πολύ υγρή η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Βήμα 3

Καλό είναι να βάλουμε την ζύμη σε μεγάλο ταψί (όχι σε φόρμα του κέικ) για να μπορέσει να ψηθεί ομοιόμορφα γιατί δεν θα φουσκώσει πολύ λόγω κερασιών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μυτερό μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...