Κολοκυθάκια στην γάστρα γεμιστά με αυγολέμονο της φίλης Ερμιόνης Ερμιόνη. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

  • 15 κολοκυθάκια
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο
  • 4 αυγά
  • Χυμό από 4 λεμόνια
  • Ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ξερά και φρέσκα), άνηθο,μαϊντανό και δυόσμο, 2 αυγά, 1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφού έχουμε καθαρίσει και αδειάσει τα κολοκυθάκια τα γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. Τα στρώνουμε στη γάστρα και τρίβουμε ένα μεγάλο καρότο και το πασπαλίζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.

Βήμα 2

Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί η κάτω σειρά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι,πιπέρι και ελαιόλαδο. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου. Τέλος, κάνουμε το αυγολέμονο με τα δύο αυγά ,το χυμό από τα λεμόνια και μία κουταλιά κόρν φλάουερ. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο.

Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...

Σχόλια

σχόλια