Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κίτρινη κολοκύθα και τυρί φέτα, υπέροχη με δικό μας σπιτικό φύλλο.

Υλικά

Υλικά Για Την Ζύμη

Υλικά Για Την Γέμιση

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει.

Βήμα 2

Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν 15 λεπτά, τα ανοίγουμε σε φύλλα μικρά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα 6 και 6, τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε τα 6 για κάτω μαζί και τα 6 για επάνω μαζί.

Βήμα 3

Κόβουμε στην μέση την κολοκύθα μας καθαρίζουμε από μέσα, δεν αφαιρούμε την φλούδα.

Βήμα 4

Την ψήνουμε 40 λεπτά στον φούρνο στους 180 βαθμούς και ξύνουμε μόλις κρυώσει λίγο με ένα κουτάλι να βγει όλη η ψίχα.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε την ψίχα με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Βήμα 6

Ανοίγουμε τα 6 πρώτα φύλλα μας μαζί και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί φούρνου ή μεγάλο στρόγγυλο. Απλώνουμε όλη την γέμιση.

Βήμα 7

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα που ανοίξαμε σε ένα, χαράζουμε ελαφρά με ένα μυτερό μαχαίρι και λαδώνουμε το φύλλο από πάνω.

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 με 55 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...