6 μερίδες
25 λεπτά

Συστατικά

  • 1/2 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1/3 φλ. σόγια σος
  • 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ. γλυκού έτοιμη σάλτσα Sriracha
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ. γλυκού λευκό πιπέρι
  • 1,200 kg μοσχαρίσια σπάλα σε κύβους
  • 3 κ. σούπας corn flour
  • κ. γλυκού σουσάμι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
  • βρασμένο ρύζι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το ζωμό βοδινού με τη σόγια σος, τη μαύρη ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, το τζίντζερ, τη Sriracha και το πιπέρι.
  • Βάλε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το μείγμα ζωμού, ανακατεύοντας καλά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε τη χύτρα με το καπάκι της και άφησε να βράσει το φαγητό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του σκεύους για περίπου 20 λεπτά.
  • Απασφάλισε με προσοχή τη χύτρα, ώστε να απελευθερωθεί ο ατμός και έπειτα δυνάμωσε τη φωτιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το corn flour με τρεις κουταλιές νερό.
  • Ρίξε το μείγμα corn flour στη χύτρα και ανακάτεψε καλά, μέχρι να πήξε η σάλτσα για περίπου τρία λεπτά.
  • Σέρβιρε με το βρασμένο ρύζι και πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.

Σχόλια

σχόλια