Κορμός σοκολάτας μωσαϊκό. Αγαπημένο γλυκό που ξετρελαίνει τα παιδιά και είναι εύκολο στην παρασκευή του. Με μπόλικη σοκολάτα λίγο ρευστή αν το βγάλουμε πριν το φάμε από το ψυγείο. Υπέροχο!

Υλικά

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Βράζουμε για 2 λεπτά το ζαχαρούχο με την μαργαρίνη, κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέσα την κουβερτούρα να λιώσει, το κακάο και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Βήμα 2

Σπάμε μέσα τα μπισκότα στα τέσσερα και ανακατεύουμε να πάει το μίγμα σε όλα τα μπισκότα.

Βήμα 3

Σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε βάλει μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος αδειάζουμε το μίγμα και πατάμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε καλά με το χαρτί και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο.

Βήμα 4

Καλό είναι να το φτιάξουμε βράδυ και να το φάμε την επόμενη μέρα. Αν βιαζόμαστε το αφήνουμε μία με δύο ώρες στην κατάψυξη.

Βήμα 5

Κι αν βγάλετε τον κορμό από το ψυγείο 15 λεπτά πριν τον φάτε θα είναι κάπως έτσι…με ρευστή σοκολάτα!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...