Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά -1 ώρα
Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • φιλέτo κοτόπουλου: 1 κιλό (στήθος ή μπούτι), κομμένο σε μερίδες
  • μανιτάρια: 400 γρ. κομμένα στη μέση ή σε φετάκια
  • κρεμμύδια: 2 μέτρια ή 7-8 μικρά
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρασί κόκκινο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ντομάτες: 2 φρέσκιες, ώριμες
  • ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ. ψιλοκομμένα
  • θυμάρι ή ρίγανη ξερά: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • ζάχαρη: λίγη
  • αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
  • πουρές: έτοιμος ή σπιτικός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κοτόπουλο απ’ όλες τις μεριές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε (στο ίδιο λάδι) τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα σοτάρετε κι αυτά και μόλις χάσουν τα πολλά υγρά ξαναρίχνετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.

Στο μεταξύ, πλένετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματάκια κονσέρβας και κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και πάλι λίγο αλατοπίπερο. Συμπληρώνετε τα υγρά με 2/3 του φλιτζανιού χλιαρό νερό και σιγοβράζετε για 40’ – 45’, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του. Προσθέτετε τα μυρωδικά, ανακατεύετε και σερβίρετε με πουρέ έτοιμο ή σπιτικό και αν θέλετε βραστά λαχανικά.

Mix & Match

Το κοτόπουλο, ως λευκό κρέας, ταιριάζει καλά και με λευκά κρασιά. Εντούτοις, λόγω της ντοματένιας του σάλτσας είναι καλύτερα να το συνοδεύσουμε με κάποιο ξηρό και φρέσκο ροζέ από Αγιωργήτικο, Syrah, Grenache ή χαρμάνια τους. Επίσης θα πρότεινα να το δοκιμάσετε με κάποια κόκκινη μπίρα, που θα του πήγαινε πολύ.

Απολαύστε με
Κόκκινο κρασί

Πηγή: icookgreek.com

Μην ξεχάσετε να κάνετε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook