Χρόνος εκτέλεσης: 15′

Χρόνος ψησίματος: 20′

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 200 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 2 κ.σ. μείγμα από αλεύρι, ½ κ.γ. κύμινο, λίγο τζίντζερ σκόνη
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 150 γρ. γάλα
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια 2 εκ. και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα φασολάκια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν όλα ελαφρύ χρώμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί και να μην νιώθουμε τη γεύση του αλευριού.
  • Προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τον ζωμό, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 220ο C.
  • Σιγοβράζουμε το φαγητό για 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Ανακατεύουμε με το γιαούρτι και από πάνω πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
  • Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι το τυρί να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Το σερβίρουμε σκέτο, με σαλάτα της αρεσκείας μας, λίγο ρύζι ή πλιγούρι.

Σχόλια

σχόλια