ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 260 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 120 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 35 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 85 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. μαυροδάφνη
  • 150 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 45 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. θυμάρι
  • 2 γρ. δενδρολίβανο
  • 40 γρ. παρμεζάνα
  • 300 γρ. κουρκουμπίνες, βρασμένες
  • λάδι τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά  από όλες τις  πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το πράσο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σκόρδο, και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθεί σχεδόν από τα υγρά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Αφού το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί ρίχνουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα βότανα, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε αν χρειάζεται.