Κουρκούτι για μπακαλιάρο ή λαχανικά. Στον μπακαλιάρο το κουρκούτι μας πρέπει να είναι δεμένο και να σκεπάζει το ψάρι. Στα λαχανικά, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες μπορεί να γίνει λίγο πιο αραιό.

Υλικά

  • Κουρκούτι για 10 κομμάτια μπακαλιάρου
  • 1 μεγάλο κουτάκι μπύρας
  • 1.5 με 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό (προαιρετικά)

Μέθοδος  

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι μας για να γίνει ένας πηχτός χυλός που βουτάμε μέσα τα κομμάτια μπακαλιάρου ή λαχανικά αφού έχει κάψει το λάδι στο τηγάνι μας. τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να ροδίσει. Η φωτιά στην αρχή να δώσει λίγο χρώμα και μετά την κατεβάζουμε την ένταση της.

Διαβάστε επίσης:

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...