Το είδαμε κι αυτό. Κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού (για ανθρωποκτονία) που συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις, απείλησε με μαχαίρι εξεταστή που βρισκόταν για να επιβλέπει τη διαδικασία.

Tο περιστατικό αποκάλυψε η εφημερίδα «το Βήμα», αναφέροντας ότι ο 25χρονος κρητικής καταγωγής ο οποίος προέβη σε αυτή την πράξη γιατί ο επιτηρητής τον «έπιασε» να αντιγράφει.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μία ομάδα περίπου 5-6 κρατουμένων έδιναν εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ της χώρας, όταν ο εξεταστής του Υπουργείου Παιδείας διαπίστωσε ότι ορισμένοι από τους εξεταζόμενους αντέγραφαν με προκλητικό τρόπο, χρησιμοποιώντας ακόμα και κινητά τηλέφωνα.

Τότε λοιπόν μιλώντας σε έναν από αυτούς, του ζήτησε να κλείσει το τηλέφωνό του, χωρίς να περιμένει την αντίδρασή του.

Ο 25χρονος κρατούμενος που κατηγορηθεί προ μερικών ετών για ανθρωποκτονία στην Αττική έβγαλε ένα μαχαίρι και τον απείλησε πως θα του κόψει τον λαιμό.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση των εν λόγω υπαλλήλων με κύριο ερώτημα προς τους υπευθύνους των φυλακών «γιατί δεν υπήρξε έλεγχος και επιτράπηκε να έλθουν ορισμένοι εξεταζόμενοι κρατούμενοι με κινητά και μαχαίρια».

Μια αναμφίβολα απίστευτη ιστορία μέσα από τις φυλακές την οποία ακούμε για πρώτη φορά.  Το περιστατικό με απειλή επίθεσης με μαχαίρι από κρατούμενο σε βάρος εξεταστή του Υπουργείου Παιδείας σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες  στις φυλακές Κορυδαλλού!

Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα της πλήρους ασυδοσίας και ανομίας στις φυλακές της χώρας, όπως προέκυψε και από τις δεκάδες αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, τις αποδράσεις αλλά και τη σύρραξη προ τριών ημερών.