Με πρόσκαιρες νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο, με τοπικές βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν: την Κυριακή και τη Δευτέρα την ηπειρωτική χώρα (εκτός από βορειοανατολικά) και το Ιόνιο, και την Τρίτη όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή:

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και τοπικές βροχές, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά και το θερμόμετρο από 19 έως 26 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, παροδικές νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 13 έως 29 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ήλιος με πρόσκαιρη συννεφιά και η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές στα ορεινά της Κρήτης, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 20 έως 29 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος με παροδική συννεφιά και τοπικές βροχές στα βόρεια, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 17 έως 28 βαθμούς.

 

Σχόλια

σχόλια