Γενικά καλός θα είναι ο καιρός και την  Κυριακή σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Βαθμιαία όμως στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά αναμένονται τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Τη Δευτέρα, οι βροχές θα επηρεάσουν το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα. Τέλος, την Τρίτη βροχές θα έχουμε στις περισσότερες περιοχές, βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 και την Τρίτη ως 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά 3 με 5 και από τη Δευτέρα ως 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και σταδιακή πτώση από τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος και βαθμιαία από τα δυτικά τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 0 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και αραιή συννεφιά το απόγευμα. Το θερμόμετρο από 4 έως 17 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και βροχές στα βόρεια τη νύχτα. Νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 0 έως 19 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, καλός καιρός με αραιές νεφώσεις το απόγευμα και ο υδράργυρος από 0 έως 20 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ήλιος και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, γενικά αίθριος καιρός. Νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 19 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ήλιος, νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Ο υδράργυρος από 1 έως 21 βαθμούς.

Στην Αττική, γενικά καλός καιρός, νότιοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

σχόλια