Δύο Ιρανοί σκοτώθηκαν χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη από τις σφαίρες μασκοφόρων ανδρών που άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τους, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Οι δύο άνδρες επέβαιναν σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο στη συνοικία Μασλάκ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όταν ένα τζιπ τους έκλεισε το δρόμο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Ενώ είχαν δοθεί στην δημοσιότητα μόνο τα αρχικά (Σ. Κ. και Μ. Μ.) των δύο ανδρών, όπως μετέδωσε το BBC ο ένας άνδρας ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της τηλεόρασης Gem της Περσίας Saeed Karimian, ο οποίος πυροβολήθηκε μαζί με τον επιχειρηματικό εταίρο του στο Κουβέιτ.

Οι δράστες βγήκαν από το αυτοκίνητό τους και άνοιξαν πυρ. Ο Saeed Karimian σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο συνεργάτης του απεβίωσε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Οι δράστες διέφυγαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Karimian είχε προηγουμένως δικαστεί ερήμην από δικαστήριο της Τεχεράνης και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης για τη διάδοση προπαγάνδας ενάντια στο Ιράν.

Ο Όμιλος Gem ιδρύθηκε αρχικά στο Λονδίνο, αλλά αργότερα επεκτάθηκε στο Ντουμπάι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ομίλου, έχει 17 κανάλια της περσικής γλώσσας, και από ένα της κουρδικής, των αζερικών και των αραβικών.