Κόκκορας γεμιστός της φίλης Hélène Chatzidimitriou-Rommes. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

  • 1 κόκκορα

Για την γέμιση

  • 5-6 ξερά σύκα
  • 5-6 καρύδια
  • 5-6 αμύγδαλα
  • 1/2 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κονιάκ
  • βούτυρο για πάνω από τον κόκκορα
  • λευκό κρασί
  • σιρόπι από βύσσινα

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Για τη γέμιση, θέλουμε 5-6 ξερά σύκα, 5-6 καρύδια, 5-6 αμύγδαλα, 1/2 φιλέτο κοτόπουλο, τα αλέθουμε χωριστά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με 1 αυγό, 3 κουταλιάς της σούπας φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και κονιάκ.

Βήμα 2

Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 3

Από το κοκοράκι, βγάζουμε τα κόκαλα, με κοφτερό μαχαίρι. Αφήνουμε μόνο τα φτερά και το ψηλό κόκκαλο από τα μπούτια χωρίς όμως να το ανοίξουμε.

Βήμα 4

Γεμίζουμε το κοκοράκι και το βάζουμε μία ώρα στους 180 βαθμούς με βούτυρο από πάνω να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.

Βήμα 5

Για το σερβίρισμα, κόβουμε σε φετούλες.

Βήμα 6

Για τη σάλτσα, τα κόκαλα που βγάλαμε, τα βάζουμε με νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν.. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Στο κατσαρολάκι, βάζουμε Muscat η λευκό κρασί, μετά από λίγα λεπτά, βάζουμε το ζουμί και σιρόπι από βύσσινο (το φτιάχνω το καλοκαίρι) και αφήνουμε να πήζει λίγο. Όταν έρθει η ώρα, ζεστάνουμε την σάλτσα και λιώνουμε μέσα βούτυρο.

Βήμα 7

Για τις πατάτες, τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε, βάζουμε πιπέρι και αλάτι. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε βούτυρο και τσιγαρίζουμε τις πατάτες μέχρι να κοκκινίσουν. Βράζουμε τον αρακά και τον περνάμε κι αυτόν από το βούτυρο. Σερβίρουμε τον κόκκορα με τις πατάτες και τον αρακά. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...