Ο 64χρονος καθηγητής Μάρστον Ράιλι συνελήφθη με την κατηγορία της άσκησης βίας εναντίον ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης. Αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 30 Νοεμβρίου.

Καθηγητής ξυλοκόπησε μαθητή επειδή τον έβρισε (βίντεο)

Πολλοί μαθητές, συνάδελφοι και γονείς υπερασπίζονται τον καθηγητή, εκτιμώντας ότι ο 14χρονος το παράκανε.

Δεκάδες άτομα στήριξαν τον καθηγητή και στα social media.

“Είχα αυτόν τον καθηγητή και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί του”, ανέφερε ένας μαθητής. “Ήταν ένας πραγματικά ευγενικός καθηγητής, τον σεβόμουν πάντα. Είχε πάντα καλές σχέσεις με τους μαθητές του”, τόνισε.

Η Σεσίλια Ντίας Χιμένες, πρώην καθηγήτρια στο ίδιο λύκειο, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον Ράιλι, “έναν καταπληκτικό άνθρωπο και καθηγητή”, προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (5.11.2018) είχαν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 40.000 δολάρια, με στόχο τα 50.000 $.

Να τονιστεί ότι την Παρασκευή (2.11.2018) ο Ράιλι, καθηγητής μουσικής σε λύκειο της Καλιφόρνιας, συνελήφθη αφού χτύπησε επανειλημμένα έναν μαθητή ο οποίος τον έβριζε και τον αποκάλεσε, μεταξύ άλλων, “νέγρο”.

Το περιστατικό κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας συμμαθητής του 14χρονου που ήταν παρών.

Στο βίντεο φαίνεται ο 64χρονος Ράιλι να ζητά επανειλημμένα από τον μαθητή να βγει από την αίθουσα, καθώς τα ρούχα του παραβίαζαν τον ενδυματολογικό κώδικα.

Σύμφωνα με τους συμμαθητές του από τους οποίους πήρε συνέντευξη το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KTLA, ο έφηβος αρνήθηκε να υπακούσει στις συστάσεις του καθηγητή του, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να τον βρίζει, αποκαλώντας τον πολλές φορές “νέγρο”, ενώ του έριξε και μια μπάλα του μπάσκετ.

Στη συνέχεια ο Ράιλι φαίνεται να χάνει την ψυχραιμία του και να αρχίζει να γρονθοκοπεί τον μαθητή. Χρειάστηκε η επέμβαση των συμμαθητών του αλλά και μελών της ασφάλειας του λυκείου Μέιγουντ Ακάντεμι προκειμένου να σταματήσει.

Ο 14χρονος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, υπέστη ελαφρά τραύματα και νοσηλεύτηκε για λίγο, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας

Σχόλια

σχόλια