«Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα. Υπάρχει η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε το καλοκαίρι. Στη συνέχεια θα συζητήσουμε με τους θεσμούς το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», επεσήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Η κα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχει επιτευχθεί πρόοδος στη χώρα χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού οι οποίες και θα πρέπει να είναι σεβαστές.

«Η παγκόσμια ανάκαμψη συνεχίζεται. Αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η συγκυρία είναι πιο ευνοϊκή και προσφέρει μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν βασικές προκλήσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των μεσοπρόθεσμων κινδύνων» σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

LAGARDE79713.jpg

Σχετικά με το Brexit, η γενική διευθύντρια του Νομισματικού Ταμείου είπε ότι πρέπει να γίνει με ταχύτητα για να μειωθεί το επίπεδο της αβεβαιότητας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

«Δεν έχω κανένα φόβο, έχω προσδοκίες για καλή συνεργασία» απάντησε σε ερώτημα αν φοβάται ότι η πιθανότητα δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου θα μείωνε την επιρροή του ΔΝΤ.

Σχόλια

σχόλια