Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 400 γρ λαδοτύρι Ζακύνθου κομμένο σε λεπτές φέτες

Διαδικασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με της φέτες από το κρεμμύδι, την ντομάτα και το λαδοτύρι Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε το αλάτι.Ρίχνουμε πάνω από τη λαδένια το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45’.