Μία από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες είναι ο συνδυασμός βερίκοκου-ροδάκινου. Δεν είχα ξαναφτιάξει λικέρ από αυτά τα δύο υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα! Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Εύκολο, καλοκαιρινό λικέρ, πολύ αρωματικό και δροσερό, με καταπληκτική γεύση και χρώμα!

Στην υγειά μας !

Υλικά:

  • 800 γρ. – 1 κιλό βερίκοκα
  • 5 ροδάκινα
  • 1 λίτρο λευκό κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 2 κανέλλες
  • Χυμό από 1 λεμόνι.

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε ώριμα φρούτα χωρίς χτυπήματα. Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα τα κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα δεν τα πετάμε τα κρατάμε για να φτιάξουμε λικέρ πικραμύγδαλο. Τα βερίκοκα τα ανοίγουμε στα δύο με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά.

Προσθέτουμε τις κανέλες, τη ζάχαρη και το ποτό και κλείνουμε το βάζο. Αναδεύουμε μερικές φορές να λιώσει η ζάχαρη, ανοίγουμε το βάζο και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.

Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και αναδεύουμε λίγο ακόμα. Τοποθετούμε το  βάζο σε δροσερό μέρος για ένα τουλάχιστον μήνα. Κατά διαστήματα ελέγχουμε να λιώσει η ζάχαρη, αναδεύοντας το βάζο.

Στη συνέχεια σουρώνουμε σε τουλπάνι ή σε διπλωμένο τούλι το λικέρ. Πιέζουμε τα φρούτα να βγάλουν το ζουμί τους και τα ξανα σουρώνουμε να μείνει μόνο το ποτό. Αν έχετε υπομονή αφήστε να περάσουν 2-3 μήνες πριν δοκιμάσετε το λικέρ  θα γίνει  πολύ καλύτερο!

Η Αρετή Παπαδοπούλου είναι Δημοτική υπάλληλος, μητέρα 2 αγοριών και ζει στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας.

Η αγάπη και το μεράκι της για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσει την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Η κάθε ανάρτηση της σημειώνει πολλές χιλιάδες, ή και δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, τις συχνές πλέον αναφορές στην Αρετή και τις συνταγές της, στα ιστολόγια μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη.

Οι συνταγές της Αρετής απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας στις συνταγές της, οι οποίες είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook