Λουκέτο στην πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης κι αναψυχής της Πάτρας σήμερα μετά την απόφαση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί με το ΦΠΑ. Από την πρώτη βόλτα στο κέντρο της Πάτρας φάνηκε ότι νωρίς το πρωί είχαν ανοίξει μόνο δυο καφέ στον εμπορικό ιστό της πόλης.

Ανάλογη η εικόνα και περιμετρικά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων όπου μόνο δυο από τα πολλές καφετέριες της περιοχής ήταν ανοιχτές.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καφετεριών στο κέντρο της Πάτρας ήταν μεν κλειστές, ωστόσο σε μεγάλες γειτονιές περιφερειακά του κέντρου, όπως Ζαρουχλέικα, Ψαροφάι και αλλού υπήρχαν καφέ που άνοιξαν και μάλιστα ήταν γεμάτα κόσμο.

Λίγο μετά τις 10 τα μέλη του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης κι αναψυχής της Πάτρας έστησαν πάγκους στην πλατεία Γεωργίου όπου διέθεταν δωρεάν στους Πατρινούς καφέ κι αναψυκτικά.

H εικόνα της πόλης είναι πρωτόγνωρη η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων είναι κλειστή αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς.

Ωστόσο καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι αρτοποιεία πωλούσαν τελικά καφέ ενώ τους είχαν ζητήσει να μην πράξουν σήμερα κάτι τέτοιο. Ομάδα περιφρούρησης κινήθηκε νωρίτερα στο κέντρο και υπήρξε ένταση σε καφέ που λειτούργησε.