Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 λουκάνικα χωρίς το φλοιό
  • 2½ φλ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ. σούπας βασιλικός ξηρός
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 24 λαζάνια λαζάνια
  • 1 φλ. μοτσαρέλα
  • 1¼ φλ. ρικότα

Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρά τις θήκες ενός ταψιού για muffin (12 θήκες).
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
  • Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα ακόμη λεπτό.
  • Ρίξτε τα λουκάνικα (είτε ψιλοκομμένα, είτε χωρίς το φλοιό τους) και σοτάρετε για περίπου πέντε λεπτά.
  • Προσθέστε την ντομάτα, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και το βασιλικό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα λαζάνια για τρία με τέσσερα λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
  • Βάζετε ένα λαζάνι στην κάθε βάση για muffin και από πάνω μια κουταλιά από τη σάλτσα, δύο κουταλάκια ρικότα και ένα κουταλάκι μοτσαρέλα.
  • Έπειτα βάζετε άλλο ένα λαζάνι στην κάθε βάση και επαναλάβετε τις υπόλοιπες δόσεις υλικών.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.