Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τις πυρκαγιές στη νότια Γαλλία, με 10.000 ανθρώπους να πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μέσα στη νύχτα για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, 19 διασώστες έχουν τραυματιστεί, ενώ η κυβέρνηση ζήτησε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Γαλλία ζήτησε δύο αεροσκάφη Καναντέρ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο νομάρχης Ζακ Βιτκόβσκι.

Επί του πεδίου, η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στη Βακλούς και στην Οτ-Κορς αλλά παραμένει ευαίσθητη στη Βαρ, η οποία είναι «το πιο δύσκολο διαμέρισμα», με ισχυρούς ανέμους που δεν κοπάζουν.

Κοντά στο Σεν Τροπέ, στην Κρουά-Βαλμέρ, η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά ισχυρή και δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό των αρχών, 18.000 στρέμματα κάηκαν στην Οτ-Κορς, άλλα 8.000 νότια της Βακλούς, κοντά στο Μιραμπό, 4.000 στην Κρουά -Βαλμέρ και 3.000 κοντά στο Σεντ-Μαξιμίμ (Βαρ).

Συνολικά, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας άλλος υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στη Βαρ, ενώ 15 αστυνομικοί, οι 11 των CRS, δηλητηριάστηκαν ελαφρά από τους καπνούς στην Κορσική.