Μανιτάρια με πατάτες στην γάστρα του φίλου Zafeirios Chatzichalkias. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

  • 800γρ πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 500γρ μανιτάρια κουμπιά
  • 1.5 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες καθαρισμένες
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 με 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζανάκι κονιάκ
  • 4 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 5 κουταλιές τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
  • αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Σοτάρετε μέσα στην γάστρα ή σε σκεύος που μπαίνει στον φούρνο, τα μανιτάρια, το δαφνόφυλλο, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, το σκόρδο και τα αποσύρετε. Συνεχίζετε αφού έχετε βγάλει τα προηγούμενα, το κρεμμύδι και τις πατάτες. Προσθέτετε τα προηγούμενα όλα στο σκεύος ξανά , αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σβήνετε με το κονιάκ.

Βήμα 2

Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε 1.5 με 2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό από κοτόπουλο. Σκεπάζετε την γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνετε ξεσκέπαστο για 10 λεπτά ακόμα και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί.

Πηγή: cook-bake.gr

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...