Υλικά

Για την μαρινάδα:

  • 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού

Για το κοτόπουλο:

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 10 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. βιτάμ,
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι – πάπρικα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για μισό λεπτό περίπου. Τοποθετούμε τα στήθη σε μπολ και τα αλείφουμε καλά από όλες τις πλευρές με τα 2/3 της μαρινάδας. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βάζουμε στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολάκι το υπόλοιπο 1/3 της μαρινάδας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. βιτάμ και σοτάρουμε και τα 4 στήθη καλά, σε μέτρια θερμοκρασία από όλες τις πλευρές. Σε άλλο πιο μικρό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. βιτάμ τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον. Αφήνουμε και αυτό σε απορροφητικό χαρτί.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο μέσα σε πυρίμαχο λαδωμένο με 1 κ.γ. ελαιόλαδο σκεύος, το αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε την επάνω πλευρά με τη μαρινάδα. Το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Αφού περάσουν, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε από πάνω από 2 φέτες ζαμπόν στο καθένα, τα μανιτάρια και τελειώνουμε πασπαλίζοντας τα με τα τριμμένα τυριά τα οποία ήδη έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λετά περίπου μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε μαζί με το υπόλοιπο της μαρινάδας/σάλτσας μελιού – μουστάρδας σε ένα μπολάκι.

Σχόλια

σχόλια