Φραγμό στην άντληση κεφαλαίων μέσω κάθε μορφής ψηφιακών νομισμάτων αποφάσισε να βάλει μετά την Κίνα και η Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας ανακοίνωσε ότι εφεξής απαγορεύονται οι αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICOs), με το αιτιολογικό ότι το trading με ψηφιακά νομίσματα χρήζει αυστηρής εποπτείας και ελέγχου.

«Η άντληση κεφαλαίων μέσω ICOs φαίνεται ότι διαδίδεται παγκοσμίως και η εκτίμησή μας είναι ότι αυξάνονται και στη Νότια Κορέα, αναφέρει η εποπτική αρχή σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, την Τράπεζα της Κορέας και τις φορολογικές αρχές της χώρας.

Ανακοινώθηκε επίσης η επιβολή αυστηρών ποινών εις βάρος χρηματοπιστωτικών θεσμών ή οποιουδήποτε εμπλέκεται στην έκδοση ICOs, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες για τις ποινές αυτές.

Η απόφαση για απαγόρευση των ICOs ως εργαλείο συγκέντρωσης κεφαλαίων έγινε επειδή η κυβέρνηση ανησυχεί για θέματα όπως η αύξηση του κινδύνου για οικονομικές απάτες, ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις διεθνείς αγορές για να δει ότι χρειάζονται πρόσθετοι κανονισμοί για το θέμα.

Σχόλια

σχόλια