Ο Μητροπολίτης Μόρφου συνέδεσε τον serial killer Νίκο Μεταξά με τις αμβλώσεις, αναφέροντας πως «δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος».

«Είναι κάτι που μας συγκλόνισε όλους και το κατάλαβε και ο δολοφόνος. Αν διαβάσατε την απολογία του, το κατάλαβε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη από την κυπριακή κοινή γνώμη. Δεν νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος των δολοφονιών, νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος του Νικόλα. Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης».

«Επειδή η μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύ, τώρα ο Νικόλας χρειάζεται βοήθεια. Όπως είπαμε πριν για τον ομοφυλόφιλο, ότι του εμφανίζονταν όλοι οι άντρες που πήγε μαζί τους, πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις γυναίκες που σκότωσε, να προσεύχεται για την κάθε μια ξεχωριστά», συμπλήρωσε.

Μετά ο Μητροπολίτης Μόρφου είπε το ανεκδιήγητο: «Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες».

«Σε μια χώρα που έχει τόσες πολλές εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατό να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο; Για αυτό λέω ο κύκλος δεν έκλεισε. Όσο αυξάνεται το ποσοστό των εκτρώσεων θα έχουμε τέτοια περιστατικά και τότε είναι που θα φανερώνεται η υποκρισία μας», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε πει πως η ομοφυλοφιλία «σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαίτερα τις προτιμήσεις της μητέρας»:

Μητροπολίτης για ομοφυλοφιλία: Αν η γυναίκα κάνει «μη φυσιολογικό» σεξ μεταφέρει την επιθυμία στο παιδί (βίντεο)