Θετικά αφηγήματα και αποτύπωση εξίσου θετικών μηνυμάτων προς την κοινωνία. Αλλά και κορύφωση της στρατηγικής αποδόμησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο οι ημέρες της ανόδου του στη Θεσσαλονίκη και στη Διεθνή Έκθεση πλησιάζουν.

Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται στο εκπεφρασμένο δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη αντιπολιτευτικό momentum, με τον ίδιο τον πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης να φέρνει και σήμερα στο προσκήνιο την ατζέντα της καθημερινότητας των πολιτών.

Η μετάβασή του στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη φορέων για την οδική ασφάλεια στο νησί αποτυπώνει, εκ νέου, την πρόθεση της οδού Πειραιώς να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Ωστόσο, είναι και η συνεχής ενασχόληση με την αποκρυστάλλωση της οπτικής περί των βημάτων που πρέπει να πραγματοποιηθούν τάχιστα, με στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας και το πέρασμά της στη μετά-Μνημόνιο εποχή. Και σε αυτό το τέμπο κινήθηκε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μείωση των φορολογικών συντελεστών. Περικοπή των δαπανών. Ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις. Εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια. Μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς. Όπως η Παιδεία, με το βλέμμα στη νέα γενιά. Όπως η Υγεία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνάντηση που είχε με μεταπτυχιακούς φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστήμιου «Stanford», περιέγραψε τις κινήσεις εκείνες που θα δομήσουν τις πρώτες εκατό ημέρες μίας διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Είναι αναγκαίο να έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Με λιγότερους φόρους και ιδιωτική πρωτοβουλία να βάλουμε ξανά μπροστά τη «μηχανή” της ελληνικής οικονομίας. Με καλύτερο και αποτελεσματικότερο Κράτος, που θα στέκεται αρωγός στις επενδύσεις και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες. Προσωπικά, στοχεύω να οικοδομήσω, και πάλι, την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διαμηνύοντας, για ακόμα μία φορά, πως δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα των υπέρμετρων υποσχέσεων προς τους πολίτες, βάλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την τακτική που ακολούθησε πριν η Κουμουνδούρου κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, αλλά και μετά.

Τον κ. Τσίπρα, πάντως, έθεσε στο στόχαστρό του και ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλάζιας παράταξης, Βασίλης Κικίλιας. Από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, άλλωστε, δόθηκε ακόμα ένα σήμα πως η οδός Πειραιώς σκύβει επάνω από τους νέους και τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν.

«Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανέβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και προετοιμάζει τη «νέα γενιά» ψεμάτων. Δυστυχώς, πρώτα και μεγάλα θύματα, αυτής της «νέας γενιάς» ψεμάτων, είναι οι νέοι άνθρωποι. Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα όποιος δεν έχει «κονέ-ΣΥΡΙΖΑ» μένει στην απέξω» και στην καλύτερη περίπτωση δουλεύει με μερική απασχόληση χωρίς προοπτική. Είναι ο πολιτικός που θέλει τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της παραγωγικής Ελλάδας, ζώντας από το χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους, αν υπάρχει, είτε με επιδόματα που διαρκώς θα φθίνουν, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Κικίλια.

 

Πηγή