Υλικά 

  • 180 γρ. μπισκότα πικραμύγδαλου ή άλλα της αρεσκείας σας
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο (Amaretto)
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • σάλτσα καραμέλας έτοιμη ή σπιτική και χονδροκομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση 

Χτυπάτε με το σύρμα το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το λικέρ και την άχνη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψουν.

Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει.

Για να σερβίρετε, μοιράζετε σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια κατά στρώσεις τα μπισκότα χονδροτριμμένα με το μείγμα γιαουρτιού πασπαλίζοντας με λίγα αμύγδαλα και περιχύνοντας με σάλτσα καραμέλας.

Σχόλια

σχόλια