Υλικά

  • 220 γρ. κουβερτούρα γάλακτος +  2 κ.σ. κουβερτούρα γάλακτος, θρυμματισμένη, για γαρνιτούρα
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα με το ζεστό γάλα.

Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η κουβερτούρα.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Κρατάμε στην άκρη 4 κ.γ. σαντιγί για τη γαρνιτούρα.

Ενώνουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ το γιαούρτι, το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.

Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για 60 τουλάχιστον λεπτά.

Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. σαντιγί, λίγα τρίμματα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr