Μουστοκούλουρα μαλακά της φίλης Maria Mpakali, μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

  • 250γρ μούστο
  • 200γρ σπορέλαιο
  • 200γρ ζάχαρη
  • 150γρ νερό
  • 100γρ μέλι
  • 50γρ κονιάκ
  • 10γρ αμμωνία
  • 10γρ σόδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μούστο, το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το μέλι, το κονιάκ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα, την αμμωνία, τα κανελογαρύφαλλα, το κακάο ανακατεύοντας να διαλυθούν καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε μία ζύμη μαλακή.

Βήμα 2

Αφήνουμε 15 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί. Παίρνουμε 50 γρ. ζύμη και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετούμε επάνω τα κουλούρια (αν θέλουμε τα περνάμε στο σουσάμι), τα σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 150 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά. Βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια.

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...

Σχόλια

σχόλια