Μπατζίνα με σιμιγδάλι,  ή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της φίλης Nenta Hsl. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά για μέτριο στρογγυλό ταψί:

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα και σουρωμένα να βγάλουν τα πολλά υγρά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πράσο
  • 1 γιαούρτι
  • 1-2 αυγά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1,5 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • Φέτα
  • Λάδι
  • Πιπέρι
  • Δυόσμος
  • Ρίγανη

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Βήμα 1

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν λίγο.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45′ η ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή απόλαυση!

Είμαι η Ειρήνη Πατυλούδη (Irini Patiloudi) και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετά την πετυχημένη Ομάδα μαγειρικής, Συνταγές… εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… και την σελίδα μου στο facebook, Η Κουζίνα της Ειρήνης, σκέφτηκα να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, το cook-bake.gr, να μπορούν όλοι να βλέπουν τις συνταγές μας, τις συμβουλές μας, τα νέα μας και να βρισκόμαστε και εδώ. Διαβάστε περισσότερα για εμένα εδώ...