Έκπληξη προκάλεσε στους κατοίκους της γύρω περιοχής η εμφάνιση ενός αινιγματικής προέλευσης κρατήρα, διαμέτρου πέντε μέτρων, σε παραλία στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του γαλλικού TheLocal, όλοι φαίνονται να έχουν μια θεωρία: Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για ηφαίστειο, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για γκέιζερ, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα (Nice Matin). Άλλοι πάλι λένε ότι πρόκειται για πτώση μετεωρίτη.

Πέραν των θεωριών, αυτά που είναι γνωστά είναι πως η τρύπα έχει διάμετρο πέντε μέτρα και βάθος δύο και είναι απόλυτα στρογγυλή. Εμφανίστηκε στην παραλία Lido στη Νίκαια, κοντά στην Promenade des Anglais. Το νερό μέσα είναι αλμυρό, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου του ότι είναι λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Οι τοπικές αρχές απέκλεισαν την περιοχή για παν ενδεχόμενο και την Παρασκευή έφεραν εκσκαφέα για να τη γεμίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστρόσι, έγραψε στο Twitter πως πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται τέσσερις φορές τον χρόνο. Επίσης, ειδικοί είπαν στη Nice Matin ότι δεν πρόκειται για κάτι άλλο από μια μετατόπιση των στρωμάτων της άμμου και των χαλικιών, που προκλήθηκε από το βάρος των πετρών που βρίσκονταν από κάτω. Παρόμοια φαινόμενα, όπως προαναφέρθηκε, έχουν παρατηρηθεί ξανά στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.