© Φωτογραφία: YouTube/People's Daily, China

Μπροστά σε ένα παράξενο θέαμα βρέθηκαν οι επισκέπτες μιας λίμνης στην Κίνα, όταν αντίκρυσαν μια παράξενη πόλη φάντασμα να εμφανίζεται ξαφνικά στον ορίζοντα και να αιωρείται πάνω από τα νερά. Όπως ήταν φυσικό τα σχόλια στο Διαδίκτυο πήραν φωτιά.

Ένα πραγματικά παράξενο φαινόμενο έλαβε πρόσφατα χώρα κοντά στη λίμνη Χονγκζέ στην Κίνα. Μια ολόκληρη σειρά από κτίρια εμφανίστηκαν στον ορίζοντα, να αιωρούνται πάνω από την επιφάνεια του νερού. Το περίεργο θέαμα καταγράφηκε από τις κάμερες επισκεπτών που βρέθηκαν στην περιοχή.

Ακολούθως, ένα σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube από την κρατική τηλεόραση, όπου παρουσιάζεται κάτι που μοιάζει με «οφθαλμαπάτη από παραδοσιακά κινεζικά κτίρια», σύμφωνα με την περιγραφή του κλιπ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συγκεκριμένο βίντεο προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των πιο ευφάνταστων σχολίων ήταν εκείνα με τον διάσημο Αμερικανό μάγο, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, να κάνει την επανεμφάνισή του κι αυτά που έκαναν για παρενέργειες του πειράματος στο CERN και το άνοιγμα παράλληλων διαστάσεων στον κόσμο μας.

Ακολουθήστε μας σε: 
Facebook - Instagram - Twitter

Ορισμένοι YouTuber έκαναν λόγο για ιντερνετική φάρσα και μοντάζ μιας κινεζικής πόλης πάνω στην εικόνα του βίντεο ώστε να δημιουργείται η εντύπωση της πόλης-φάντασμα που αιωρείται.

Κάποιος από τους χρήστες, μάλιστα, έκανε λόγο για το φαινόμενο της Φάτα Μοργκάνα κατά το οποίο οι ακτίνες του ήλιου «λυγίζουν» ενώ περνώντας από στρώματα αέρα διαφορετικών θερμοκρασιών, δημιουργώντας την οφθαλμαπάτη.

Δείτε το βίντεο: