Ένα νομικό όπλο υπέρ του αιτήματος να αποφυλακιστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξασφαλίζει η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή και ορίζει πως είναι μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποκτούν ένα ισχυρό νομικό όπλο στο αίτημά τους για αποφυλάκιση ενώ καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα των Τούρκων ότι δεν διαθέτουν μόμινη διεύθυνση κατοικίας στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος, η τροπολογία κατατέθηκε τώρα, ενόψει της παρουσίας των δύο στο δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή. «Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την τροπολογία που ορίζει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής, θα καταβάλλεται ειδική αποζημίωση.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, και έγινε δεκτή από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ την υπερψήφισαν όλα τα κόμματα.

Επίσης, με άλλη τροπολογία του υπουργείου Αμυνας, προστέθηκε η Ήπειρος και η Μακεδονία στις περιοχές όπου οι υπηρετούντες λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου (200 ευρώ).

Πηγή