Η Νάξος πανηγυρίζει ακόμα ένα Ρεκόρ Γκίνες με τηγανιτές πατάτες που έφτιαξαν ένα μικρό βουνό και σερβιρίστηκαν στους τυχερούς επισκέπτες. Για να επιτευχθει το ρεκόρ χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθαριστές πατάτες Νάξου, οι οποίες έγιναν 1 τόνος και 800 κιλά καθαρισμένες. Τελικά 625 κιλά τηγανίστηκαν και σερβιρίστηκαν σε μια μερίδα στους επισκέπτες του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, που έδειχναν να το απολαμβάνουν.

Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (01-09-2018), τα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, οι οικογένειές τους και δεκάδες εθελοντές, καθάριζαν πατάτες και αμέσως μετά ξεκίνησε το τηγάνισμα. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, ενώ χρειάστηκαν 800 κιλά ντόπιο ελαιόλαδο και 24 καζάνια. Εκατοντάδες κιλά πατάτες αφού τηγανίζονταν, στη συνέχεια συγκεντρώνονταν σε ένα μεγάλο σκεύος βάρους 235 κιλών, που μαγνήτιζε τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών.

Το προηγούμενο σχετικό Ρεκόρ Γκίνες είχε σημειωθεί και πάλι στη Νάξο, πέρυσι με 554 κιλά πατάτες. Πάντως για την επίσημη καταγραφή του Ρεκόρ απομένει η πιστοποίηση του Γκίνες. Για το λόγο αυτό ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγιζης παρακολουθούσαν τη διαδικασία προκειμένου να διασφαλίσουν, ότι τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου…