Αντιμέτωπος με μια νέα κατηγορία, αυτή της δωροδοκίας, δεν αποκλείεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τρίτης έπαιρνε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Η πρώτη νύχτα του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή

Ο πρώην ισχυρός υπουργός του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με τη σύζυγό του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που προέρχονται, σύμφωνα με κατηγορητήριο από «δώρα» που έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου, προκειμένου να προτιμήσει συγκεκριμένη εταιρεία για την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου «S», το 2003. Η δε σύζυγος του κατηγορείται και εκείνη για την υπόθεση καθώς εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, μέσα από τους οποίους φέρεται ότι διακινήθηκαν τα παράνομα ποσά.

Ωστόσο, στο κατηγορητήριο δεν αποκλείεται να προστεθεί και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Και το ζήτημα αυτό, αν δηλαδή θα πρέπει ή όχι να αποδοθεί στον Γιάννο Παπαντωνίου και κατηγορία για δωροδοκία, θα το κρίνει η Βουλή, η οποία είναι μόνη αρμόδια να αποφανθεί σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Διαβάστε επίσης:

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης το ακίνητο Παπαντωνίου στην Σύρο