Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης για την εκδίκαση της υπόθεσης της απαγωγής του. Τον 54χρονο επιχειρηματία συνόδευαν μέλη της οικογένειάς του. Οι 12 κατηγορούμενοι έφτασαν με ισχυρή αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια.

O 54χρονος επιχειρηματίας στη θέα των 12 κατηγορουμένων φαίνεται σύμφωνα με το cretapost πως με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία τους χαιρέτησε ενώ στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί τι συνέβη στις 30 Μαρτίου του 2017, την ημέρα της απαγωγής του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ένας εκ των απαγωγέων του τον ρώτησε αν φορούσε τσιπάκι κι εκείνος απάντησε όχι.

Στη συνέχεια ο 54χρονος επιχειρηματίας μίλησε για τις συνθήκες ζωής που είχε: άλλαξε μόνο τρεις φορές ρούχα ενώ έκανε σπάνια μπάνιο δεμένος πάντα από το χέρι.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αναφέρθηκε στους απαγωγείς του λέγοντας, πως δύο άτομα ήταν εκείνοι που τον παρηγορούσαν και του έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της κατάθεσης του 54χρονου επιχειρηματία, η μητέρα του βγήκε για λίγα λεπτά από την αίθουσα του δικαστηρίου εμφανώς συγκινημένη.