Ξεκινά διαγωνισμός για την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων και την συντήρηση τους για 15 χρόνια έστειλε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ΕΕ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται σε 461 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ και επιμερίζεται σε 246 εκατ. ευρώ για 400 λεωφορεία στην Αττική και 215 εκατ. ευρώ για 350 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα η προμήθεια αφορά σε 320 ηλεκτροκίνητα οχήματα και 330 λεωφορεία φυσικού αερίου μήκους 12 μέτρων και 100 πετρελαιοκίνητα οχήματα 18 μέτρων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υποδομών: «Ο εκσυγχρονισμός του στόλου με σύγχρονα, χαμηλών ρύπων λεωφορεία, που θα μπορούν να λειτουργήσουν ενιαία με το υπόλοιπα μεταφορικά μέσα, στη βάση της συμπληρωματικότητας και της περιβαλλοντικής / αισθητικής αναβάθμισης του αστικού ιστού, έχει σα στόχο να αποκτήσει η Αττική και η Θεσσαλονίκη ένα καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης για τους επιβάτες, με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, στο πλαίσιο της μετάβασης σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του Άνθρακα».

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών είναι η 1η Ιουλίου 2019.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com