Με τον Χρήστο Λούλη ως Γιάννη Βαρουφάκη αντί του Γιάννη Στάνκογλου, που ήταν η πρώτη προτίμηση του σκηνοθέτη αλλά δεν μπόρεσε να αφήσει τις θεατρικές του υποχρεώσεις ως «Γιούγκερμαν», ξεκινούν τελικά τα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room), που βασίζεται στο βιβλίο του Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι».


Ταινία κάνει ο Κώστας Γαβράς το βιβλίο του Βαρουφάκη

Επτά χρόνια μετά το «Κεφάλαιο», o 86χρονος σκηνοθέτης μπαίνει σε ένα βαρύ πρόγραμμα 12 εβδομάδων, με γυρίσματα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρίγα. Στο πλευρό του θα έχει τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη, τον Σπύρο Λάσκαρη στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τον Άγη Παναγιώτου στα κοστούμια.

Ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη

Το ελληνικό καστ περιλαμβάνει τους Χρήστο Λούλη (Γιάννης Βαρουφάκης), Αλέξανδρο Μπουρδούμη (Αλέξης Τσίπρας) και Δημήτρη Τάρλοου (Ευκλείδης Τσακαλώτος), αλλά και τους Χρήστο Στέργιογλου, Θάνο Τοκάκη, Θέμη Πάνου και πολλούς άλλους. Θα συμμετέχουν και πολλοί ξένοι ηθοποιοί όπως ο Γερμανός Ούλριχ Τούκουρ με τον οποίο ο Γαβράς έχει συνεργαστεί άλλες τέσσερις φορές, η (Ελληνοϊταλίδα) Βαλέρια Γκολίνο, οι Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ κ.ά.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης περιγράφει την υπόθεση της ταινίας ως εξής: «Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή».

Ο Δημήτης Τάρλοου προβάρει… σακίδιο για το ρόλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Η ταινία θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Odeon, που είναι συμπαραγωγός μαζί με τη CL του Κώστα Λαμπρόπουλου και τις Wild Bunch, France Télévisions, με την υποστήριξη του Canal Plus.