Αλλαγή «σελίδας» για τις διοικήσεις των δύο υπέρ-φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καθώς υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης και ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιος Καποτάς.

Στην πρώτη περίπτωση, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος ζήτησε από τον κ. Μπακαλέξη να υποβάλει την παραίτησή του, αφού πρώτα τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών, που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

Σε ότι αφορά τον κ. Καποτά, η παραίτηση είχευποβληθεί εδώ και μερικές μέρες, επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος επιθυμεί να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

Η τοποθέτηση των νέων διοικητών του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, διευκρινίζει το υπουργείο.

Σχόλια

σχόλια