Οι διασημότερες θεωρίες συνωμοσίας με εξωγήινους

Οι γραμμές στην έρημο Νάζκα

Κατά τη δεκαετία του ’60, επικράτησε μια θεωρία ότι υπεύθυνοι για την δημιουργία των αρχαίων γεωγλυφικών στην έρημο Νάζκα τα οποία εκτείνονται στα 370 μέτρα μήκος ήταν οι εξωγήινοι. Οι απόψεις που υπερίσχυσαν ήταν δύο: είτε ότι επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας κατά την αρχαιότητα και ότι οι φυλές της ερήμου έφτιαξαν τα σχέδια αυτά τιμώντας τους αρχαίους είτε ότι οι γραμμές αποτελούσαν σημάδια για την διευκόλυνση της προσγείωσης των UFO στον πλανήτη μας.

Ο μεγάλος βομβαρδισμός του Λος Άντζελες

Πολλοί πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι τα αμερικανικά αντιαεροπορικά επιτέθηκαν σε ΑΤΙΑ στις 24 και 25 Φεβρουαρίου του 1942 πάνω από το Λος Άντζελες. Το συμβάν έλαβε χώρα μήνες μετά την είσοδο της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κι έτσι αρχικά οι άνθρωποι πίστεψαν ότι τους επιτέθηκαν οι Ιάπωνες. Το Ναυτικό ανακοίνωσε πως επρόκειτο για λάθος και ότι οφείλετο σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη λειτουργία κάποιου μετεωρολογικού σταθμού αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που ανακάλυπταν στο έδαφος τις επόμενες ημέρες βλήματα.

Το συμβάν στο Ρόσγουελ

Ο μύθος λέει ότι ένας ιπτάμενος δίσκος συνετρίβη κοντά σε ένα ράντσο στο Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό το 1947. Κατά τη δεκαετία του ’70, άρχισαν να ακούγονται φήμες ότι στο σημείο ανακαλύφθηκαν εξωγήινοι και ότι οι αρχές συγκάλυψαν το γεγονός λέγοντας πως επρόκειτο για πρόβλημα με τον μετεωρολογικό σταθμό.

Τα φωτογραφικά τεκμήρια των ΑΤΙΑ στο ΜάκΜινβιλ

Τον Μάιο του 1950, η Evelyn Trent, σύζυγος του Paul Trent, ενός αγρότη από το ΜάκΜινβιλ του Όρεγκον, είδε ένα μεταλλικό δίσκο να κινείται αργά στον ουρανό. Φώναξε τον Paul, ο οποίος πήρε την φωτογραφική του μηχανή και κατάφερε να βγάλει δύο φωτογραφίες πριν το ιπτάμενο αντικείμενο εξαφανιστεί. Ένα μήνα μετά οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην τοπική εφημερίδα και στη συνέχεια από το περιοδικό Life κάνοντας το γύρο του κόσμου.

Τα πλάνα της NASA

Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν φήμες ότι το αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα διακόπτει τη λήψη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αμέσως μόλις εμφανίζεται στον ορίζοντα ένα μυστηριώδες φως. Η λήψη από το συγκεκριμένο βίντεο έχει διακοπεί αρκετές φορές μόλις εμφανίζεται από απόσταση το άγνωστο αντικείμενο.

Τα φώτα στο Λάμποκ

Ένα από τα πρώτα αντίστοιχα περιστατικά συνέβη στο Λάμποκ του Τέξας όπου εμφανίζονταν περίεργοι φωτεινοί σχηματισμοί από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1951. Ο Carl Hart Jr., πρωτοετής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, κατάφερε να φωτογραφίσει περίπου 20 τέτοια φωτεινά σημεία τα οποία παρατήρησε από το παράθυρό του. Οι φωτογραφίες του δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Life ενώ η Αεροπορία ισχυρίστηκε ότι τα φώτα δεν ανήκαν σε ΑΤΙΑ αλλά σε φυσικό φαινόμενο.

Η απαγωγή των Hill

Η Betty και ο Barney Hill ήταν ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Πόρτσμουθ του Νιου Χάμσαιρ οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι τους απήγαγαν εξωγήινοι από το ηλιακό σύστημα Ζέτα Ρετικούλι. Τον Σεπτέμβριο του 1961 βρίσκονταν στο δρόμο όταν η Betty είδε ένα έντονο φως στον ουρανό το οποίο και ακολούθησαν μέχρι να σταματήσει και να τους «τραβήξει» επάνω. Το ζευγάρι δεν θυμόταν τίποτα από όσα συνέβησαν στη συνέχεια και όταν συνήλθαν βρίσκονταν 50 χλμ. από το σημείο όπου τους «απήγαγαν». Αμέσως μετά από αυτό επέστρεψαν σπίτι τους.

Η περίφημη περιοχή «51»

Για πολλούς, η απόδειξη ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή κρύβεται στην απομακρυσμένη αεροπορική βάση στην έρημο της Νεβάδα στις ΗΠΑ. Ο σημερινός λόγος ύπαρξης της βάσης είναι άγνωστος και η μυστικότητα που καλύπτει τις εκεί δραστηριότητες έχει δώσει τροφή σε διάφορες θεωρίες σχετικά με την προσγείωση UFO.

H επιχείρηση Serpo

Ο αξιωματικός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας Richard C. Doty ήρθε σε επαφή με μία δημοσιογράφο το 1983, και της μίλησε σχετικά με ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα ανταλλαγής όπου οι ΗΠΑ έστειλαν 12 αξιωματούχους στον πλανήτη Serpo στο ηλιακό σύστημα Zeta Reticuli. Σύμφωνα με μια εκδοχή της ιστορίας, όλα τα μέλη της αποστολής πέθαναν από την υψηλή ραδιενέργεια των δύο ήλιων του πλανήτη.

Η ιστορία του Billy Meier

Ο Ελβετός αγρότης πίστευε ότι είχε έρθει σε επαφή με εξωγήινους από τις Πλειάδες (φωτ.). Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 ο Meier έδωσε στη δημοσιότητα πολλές φωτογραφίες με UFO τα οποία πετούσαν πάνω από την ύπαιθρο καθώς και με άλλα εξωγήινα ουράνια αντικείμενα προκειμένου να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Το σχέδιο Majestic 12

Το 1988 διέρρευσαν επίσημα κυβερνητικά έγγραφα τα οποία αφορούσαν την δημιουργία επιτροπής από 12 επιστήμονες, στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους κατόπιν εντολής του προέδρου Τρούμαν (φωτ.). Η αποστολή της επιτροπής ήταν η διευκόλυνση της ανακάλυψης εξωγήινων και UFO μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι αποκαλύψεις του Bob Lazar

Ο επιστήμονας Bob Lazar, ο οποίος ισχυριζόταν ότι εργαζόταν για την αμερικανική κυβέρνηση, έδωσε μια συνέντευξη το 1989 ισχυριζόμενος ότι είχε μελετήσει UFO σε μια εγκατάσταση που ονομάζεται S4, νότια της Περιοχής 51. Ανέφερε επίσης ότι είχε διαβάσει έγγραφα στα οποία η αμερικανική κυβέρνηση παραδεχόταν ότι γνώριζε ότι οι εξωγήινοι παρενέβαιναν στις ανθρώπινες δραστηριότητες τα τελευταία 10.000 χρόνια.

Η θεωρία του Paul Bennewitz

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας πίστευε ότι οι ακρωτηριασμοί των βοοειδών κατά τη δεκαετία του ’80 στο Νέο Μεξικό ήταν έργο των εξωγήινων και ισχυριζόταν ότι ένα εκτενές δίκτυο βάσεων ΑΤΙΑ εργαζόταν με σκοπό την υποδούλωση των ανθρώπων.