Είτε το πιστεύετε είτε όχι, στη Bugatti έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το διάδοχο μοντέλο της πανίσχυρης Chiron, του αυτοκινήτου που μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 400 km/h και να επιβραδύνει ξανά στα 0 km/h σε λιγότερα από 42 δευτερόλεπτα:

0 – 400 km/h (249 mph) in 32.6 seconds #Chiron

Publiée par Bugatti sur Vendredi 8 septembre 2017

Σύμφωνα με τον CEO της Bugatti, Wolfgang Durheimer «Το ερώτημα σε σχέση με το τι είδους αυτοκίνητο θα είναι το επόμενο της Chiron μοντέλο, πρέπει να απαντηθεί μέσα στο 2019. Το επόμενο έτος θα είναι μια χρονιά προπαρασκευής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αξιολογήσουμε διαφορετικές ιδέες» είπε χαρακτηριστικά ο Durheimer.

Οι διαστημικές επιδόσεις της Bugatti Chiron οφείλονται προφανώς στην κτηνώδη ισχύ του 8λιτρου W16 κινητήρα της, που με τη βοήθεια τεσσάρων τούρμπο φτάνει τους 1.500 PS.

Αυτή τη στιγμή είναι ο πιο ισχυρός κινητήρας αυτοκινήτου που κατασκευάζεται εργοστασιακά, όμως ο κλοιός γύρω του σφίγγει απειλητικά.

Με την επόμενη γενιά του μοντέλου να έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζεται, ο επικεφαλής της εταιρείας, Stefan Winkelman, μπορεί ήδη να επιβεβαιώσει επίσημα ότι δε τον διαδεχτεί κάποια αντίστοιχη μονάδα.

«Αργά ή γρήγορα, η νομοθεσία θα οδηγήσει όλους τους κατασκευαστές σε ριζικές αλλαγές στους κινητήρες. Οπότε δεν πρόκειται να υπάρξει νέος W16, αυτός είναι ο τελευταίος του είδους».

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι η επόμενη γενιά του μοντέλου δε θα είναι ακόμα ισχυρότερη και γρηγορότερη, αλλά ότι η φιλοσοφία του κινητήρα της θα είναι διαφορετική. Προσαρμοσμένη δηλαδή στις απαιτήσεις εκπομπών ρύπων του αύριο.

Σχόλια

σχόλια