Μια αγάπη για τον ναζισμό, όλοι αυτοί οι απόγονοι των Βίκινγκς πάντα την είχαν. Οι Νορβηγοί στον δεύτερο παγκόσμιο, οι μισοί πολέμησαν στο πλευρό των συμμάχων αλλά οι άλλοι μισοί στελέχωναν τα σκληρότερα τάγματα των SS.

Οι Δανοί «ομοαίματοι» τους, απόγονοι των Βίκιγνκς και εκείνοι, στον δεύτερο παγκόσμιο, δεν αντιστάθηκαν καν τους κατακτητές. Ο ίδιος τους ο βασιλιάς προτίμησε να παραδοθεί σε έναν Γερμανό μοτοσικλετιστή που τυχαία περνούσε από τα ανάκτορα, παρά να πολεμήσει η χώρα του τον ναζισμό.

Εντάξει, οι Ολλανδοί πολέμησαν με μανία για… 4 ημέρες τους Γερμανούς, αλλά οι Ολλανδοί δεν είναι απόγονοι των Βίκινγκς.

Τελευταίο χτύπημα, έγινε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς της Κορέας, όπου η Νορβηγική εθνική ομάδα του Αλπικού σκι, εμφανίσθηκε με στολή, διακοσμημένη με ναζιστικά σύμβολα, όμοια με εκείνα που χρησιμοποιεί η ακραία νεοναζιστική οργάνωση της χώρας, το Nordic Resistance Movement.

Το εικονιζόμενο βέλος είναι ένας ρούνος και μπορεί κάποιος να πει ότι οι ρούνοι είναι πανάρχαια σύμβολα και το συγκεκριμένο είναι το σύμβολο του θεού του πολέμου των Βίκινγκς, Τυρ. Όμως ειδικά το συγκεκριμένο σύμβολο χρησιμοποιείται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια από νεοναζιστικές ομάδες στις σημαίες τους. Το συγκεκριμένο σύμβολο επείσης ήταν ένα από τα αγαπημένα του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ και μάλιστα οι στολές των SS το έφεραν σε περίοπτη θέση.

Εκτός από το βέλος υπάρχει και άλλο ένα σχήμα που μοιάζει με το ελληνικό γράμμα Ψ. Είναι και αυτός ρούνος που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκε στις στολές των SS. Το όνομα του είναι «Λέμπεν» και σημαίνει ζωή. Βρισκόταν σε κάθε στολή και σήμαινε την ανωτερότητα της Άριας φυλής.

Το σύμβολο του Τυρ, υιοθετήθηκε και στη στολή του 32ου σώματος εθελοντών SS (από τα αγριότερα που υπήρξαν ποτέ με χιλιάδες σφαγές αμάχων στο ενεργητικό του).

Σύμφωνα με τους Times, η σχεδιάστρια της στολής, η Hilde Midthjell, παρέβλεψε ότι το συγκεκριμένο σύμβολο έχει ταυτιστεί με τον ναζισμό και προχώρησε στην ενσωμάτωσή του στις στολές.

Η Νορβηγική Ομοσπονδία Σκι αποφάσισε από τη δική της μεριά να μην αποσύρει το έμβλημα, αλλά διεξήγαγε μια δεύτερη φωτογράφηση στην οποία οι αθλητές δεν φορούν τις αμφιλεγόμενες στολές. Με ντιρεκτίβα της, η ομοσπονδία αφήνει στους αθλητές την επιλογή της στολής κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μέχρι τώρα πάντως, κανένας Νορβηγός αθλητής της ομάδας δεν έχει αγωνιστεί με το «βέλος του Τυρ».

Περισσότερα: Οι Νορβηγοί αθλητές φορούν στολή με ναζιστικά σύμβολα (pics) | E-Radio.gr Ειδήσεις