Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μετωπική «αιωνίων» στην Euroleague

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκόςδιασταυρώνουν τα ξίφη τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Και ο κανόνας αυτός επιβεβαιώθηκε και στην Γενική Συνέλευση της Euroleague!

Οι «αιώνιοι» τα τσούγκρισαν ακόμα κι εκεί.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος ανέβασε τους τόνους, θυμήθηκε ότι ο Ολυμπιακός θα παίζει στην Α2 και αναρωτήθηκε πως θα μπορεί μια ομάδα να παίζει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας της, αλλά να παίζει και στην Euroleague.

«Πως μπορεί μια ομάδα να παίζει στην Α2 και στην Ευρωλίγκα; Αυτό δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν και τη διοργάνωση», είπε ο Παπαδόπουλος.

Ο εμπορικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Νίκος Λεπενιώτης πέρασε στην αντεπίθεση:

«Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου για τις εξελίξεις στην Ελληνική λίγκα, θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα τους προηγούμενους μήνες και σε τοπικό επίπεδο όχι εδώ μέσα.

Επίσης, αυτό είναι κάτι που αφορά την ελληνική λίγκα και όχι την Ευρωλίγκα και φυσικά δεν έχει να κάνει με εκβιασμούς αλλά με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσω τον Μάνο (σ.σ.: Παπαδόπουλο), τις ομάδες και την Ευρωλίγκα, αν πρέπει να γίνει κάτι τις ομάδες – μέλη της Ευρωλίγκας που εκβιάζουν τις υπόλοιπες και την Ευρωλίγκα».

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μπερτομέου: «Αυτό είναι θέμα των Λιγκών»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι για τις ομάδες που θα παίζουν στην διοργάνωση αποφασίσει το συμβούλιο της Euroleague, ενώ τόνισε ότι η διοργάνωση δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση στις Λίγκες:

«Εμείς δεν έχουμε αλλάξει κάτι στον κανονισμό. Αποφασίζει το συμβούλιο τι θα γίνει. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνουμε σε θέματα που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο οποιασδήποτε λίγκας».

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας ολοκλήρωσε τη παρέμβασή του τονίζοντας ότι η διοργάνωση είχε κάποια… θέματα με τον Παναθηναϊκό, αλλά οι δυο πλευρές τα βρήκαν.

«Είχαμε κάποια προβλήματα με τον Παναθηναϊκό, σίγουρα παραδέχτηκαν και αυτοί κάποια λάθη και υπερβολές, τα βρήκαμε όμως και συνεχίζουμε μαζί».

Ακολουθήστε μας στο Facebook