Φορτώνουμε τσάντες στο αυτοκίνητο και ετοιμαζόμαστε για διήμερες αποδράσεις σε αγαπημένα χιονοδρομικά της Ελλάδας.

Στον Παρνασσό

Τι έχουμε εδώ; Η ναυαρχίδα των χιονοδρομικών της Ελλάδας και ταυτόχρονα ένα από τα πιο άρτια εξοπλισμένα ski centers προσφέρεται όχι μόνο για τους φαν του σκι, αλλά και για όσους θέλουν να περάσουν κάποιες ώρες σε λευκό φόντο, αράζοντας στο σαλέ ή κάνοντας εναέριες βόλτες με τον αναβατήρα combi lift.

Ναι, και τι άλλο; Για όσους δεν πολυψήνονται με την φασαρία και τον hip κόσμο της Αράχωβας, τα χωριουδάκια Αγόριανη και Αμφίκλεια προσφέρονται για βόλτες με αρκετή ησυχία ανάμεσα σε λιθόκτιστα σπιτάκια, και λουκούλεια γεύματα σε παραδοσιακές ταβέρνες. Εξίσου ενδιαφέρων για βόλτα ο παραδοσιακός ο παραδοσιακός οικισμός της Βάριανης είναι ένα από τα γραφικότερα χωριουδάκια της ευρύτερης περιοχής.


Στα Καλάβρυτα

Τι έχουμε εδώ; Το ωραιότατο χιονοδρομικό του Χελμού προσεγγίζεται σε χρόνο dt από Αθήνα μέσα από μια όμορφη διαδρομή, με τις πίστες του να απλώνονται από τα 1.650 μέτρα και να περιλαμβάνουν cross country ski, μονοπάτια ορειβατικού σκι αλλά και πορείας και ορειβασίας.

Snowey mountains, Kalavryta
Ναι, και τι άλλο; Σούπερ διαδρομές, με αυτή προς το Πλανητέρο με τα μεγάλα πλατάνια, τις πεστροφο-ταβέρνες και το Σπήλαιο των Λιμνών να είναι η δημοφιλέστερη της περιοχής. Μετά υπάρχουν και τα Καλάβρυτα με τον γραφικό σταθμό του Οδοντωτού και την ωραία αγορά, η Ζαχλωρού που ατενίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, η λίμνη Τσιβλού και η όμορφη Ζαρούχλα.


Στο Μαίναλο

Τι έχουμε εδώ; Κυρίες και κύριοι, η Οστρακίνα. Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου στην κορυφή Οστρακίνα είναι «πνιγμένο» στα έλατα και διακρίνεται για τον family friendly χαρακτήρα του – ήτοι πολλά παιδάκια just sayin – τις προσεγμένες πίστες του, το ωραιότατο σαλέ και το «Μαίναλο Grill» γιατί κανείς ποτέ δεν είπε όχι σε κρεατοφαγία σε λευκό φόντο. Ένας τόλμησε να πει και τον φάγανε.

Ναι, και τι άλλο; Ού, χρόνο και όρεξη να έχετε για βόλτες μιας και η γύρω περιοχή προσφέρεται για εξερευνήσεις. Σημειώστε τα best of: το Λεβίδι, το σπήλαιο Καψιά, η κουκλίστικη Στεμνίτσα, η σελέμπριτι Δημητσάνα και ο «πολύς» ποταμός Λούσιος εγγυώνται πως οι διαδρομές σας εδώ θα έχουν φυσιολατρικό ενδιαφέρον.


Στο Καϊμακτσαλάν

Τι έχουμε εδώ; Σκαρφαλωμένο πάνω από τα 2.000 μέτρα στο βουνό Βόρας, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν διαθέτει συνολικά 13 πίστες διαφόρων επιπέδων, 4 αναβατήρες  και υπόσχεται γενναίες δόσεις αδρεναλίνης μιας και μπορείτε να επιδοθείτε σε Snow Kite αλλά και Parapente σε χιονάτες version. Για τους φαν των σαλέ, διαθέτει δύο ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Ναι, και τι άλλο; Κυρίες και κύριοι, Άγιος Αθανάσιος είναι η φάση. Ιδιαίτερη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, σπιτάκια από πελεκητή πέτρα και κεραμιδένιες στέγες, πέτρινα, συχνά χιονισμένα σοκάκια και ζεστά ταβερνάκια κάθε λίγα βήματα είναι το σκηνικό σε αυτό το… αλπικό χωριουδάκι. Μια βόλτα αξίζει και στο μικρό χωριό της Παναγίτσας, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Αθανασίου, όπως επίσης και στον παράδεισο των Λουτρών Ποζάρ στην λουτρόπολη της Αριδαίας, με τις υπηρεσίες σπα και τις φαντασμαγορικές φυσικές θερμοπηγές.

Palios Agios Athanasios near at Ski center Voras Kaimaktsalan

Σχόλια

σχόλια